Ес Те Строй

О П И С
на технологията на изпълнение за Обект: Жилищна сграда с офиси и подземни гаражи в УПИ I, кв.9, м.“Южен Парк“,район „Триадица“-гр. София

• Груб строеж: Фундаментна плоча, отговаряща на изискванията за земетръс, защитна хидроизолация в основи /в случай на високи подпочвени води/, с фасадни и преградни вътрешни стени -тухла на фирма “Wienerberger” Австрия.

• Покрив: Армиран бетон(плосък покрив) с двупластова хидроизолация и покрвини воронки HL.По наклонена плоча от армиран бетон се монтира дървена покривна конструкция, дървесни плоскости ОSB, грунд, хидроизолационна мембрана “Sira P” с дебелина 4мм, и силиконени керемиди –имитация Тикла ,доставка от САЩ, с отдушници за празното пространство и топлоизолация от каменна вата. Отводняването се извършва с непрекъснати метални олуци в цвят, водосточни казанчета и водосточни тръби.Покривните прозорци са предвидени на марката “Velux”- двуосово отваряне в цвят с интериорното решение(възможност за дистанционно отваряне по желание на клиента).

• Фасади: Топлоизолация /по проект за топлотехнически
изчисления/ EPS – плоскости 8см на дюбели и полиран варовиков камък 22мм –луксозен клас на армиран лепилен армиран слой с допълнително подсигуряване със стоманени куки за окачване.На отделни места(по архитектурно решение) ще бъде изпълнен текстолит с дебелина 8мм на ал.конструкция с каменна вата “Knauf Rock“ – 10 см (вентилируема фасада).

• В зависимост от проектантско решение може да бъде изпълнена частично и окачена фасада. Цокъл от полирани гранитни плочи. Подпрозоречни первази от камък по фасадата.

• Дограма: Прозорци и балконски врати: PVC петкамерна дограма VEKA, немска, с цвят (орех) от проектанта архитект, стъклопакет 4-16-4 от бяло и нискоемисийно /Ка/-Planilux стъкла,обков Сиегения. Във всяко помещение крило с двуплоскостно отваряне. Входна врата за сградата с автомат и електрическа брава за отваряне от всеки апартамент с визуален и аудио контакт.

• Врати: Входни за апартаменти- блиндирани с меламиново покритие с шпионка и допълнителна заключваща брава от вътре на фирма “Solid 55” България. Вътрешни – MDF с меламиново покритие. Гаражни врати – летящо крило на фирма “Хьорман“ Германия(с електронно отваряне).

• Вътрешни довършителни работи:
• Общи части: Стъпала – цели матирани варовикови стъпала с горен слой -противохлъзгащ, площадки с полирани варовикови плочи-висок клас ,в рисунък в цял размер(цвят в нюанси на бежово и тъмно кафяво на шистове), первази в тон с полирания под. Парапети – ковано желязо-външни, неръждавейка ажурен по вътрешни стъпала. Стени и тавани – машинна гипсова мазилка, шпакловка и латекс.

o Асансьори (хидравлични) – KONE (за 8 лица)!

• Апартаменти:
• Стени: Машинна гипсова мазилка, тавани – Машинна гипсова мазилка. Шпакловка и латекс.
• Подове: Топлоизолационен слой XPS 4см с висока плътност в дебелината на тръбите за парното,отгоре 4см армирана циментова замазка с консистенция 1:2.
• Санитарни възли: стени – Вароциментова мазилка, мазана хидроизолация на фирма “Церизит”, затворени тръби с гипсокартон с вратичка за ревизия..
• Тераси: гранитогрес с парапети ковано желязо в цвят антрацит: според архитектурния проект .

• Гаражи: стени и тавани- машинна циментова мазилка, под – циментова саморазливна високоякостна замазка Weber,

• Инсталации:

o ВиК: водопровод – тръби от полипропилен с изолация на вертикалите, монтирани под мазилка на фирма “Инстапласт” Чехия, с водомер с дистанционно отчитане. Изпълнена външна връзка с градски водопровод.
o Канал и вентилация – тръби от PVC открито монтирани, с монтирана обратна клапа. Изпълнена връзка с градската канализация.Присъединяване към ТЕЦ с отопление във всички стаи с помощта на монтирани Алуминиев радиатор REGAL.
o Ел. инсталация-производител “ Schneider Electric” – с монтирани ключове и контакти, с апартаментно ел. табло, изпълнени звънчева и домофонна инсталации с монтирани звънци и домофони с 2тона, Кабелна TV, телефон и интернет в дневна и спалня,индивидуален електромер. Изпълнена връзка с градската Ел мрежа.

сподели ме

Един коментар по “Ес Те Строй”

  1. Само като прочетох, че отводняването се извършва с непрекъснати метални олуци в цвят, водосточни казанчета и водосточни тръби, а пък покривните прозорци са предвидени на марка , която е двуосово отваряне в цвят с интериорното решение така ми олекна.Толкова много проблеми ще ми бъдат решени от тук.Много ви благодаря за тази важна информация която споделихте с нас. И това, че взависимост от проектантско решение може да бъде изпълнена частично и окачена фасада е страхотно. Цокъл от полирани гранитни плочи на котио съм се спряла е важно да знам че ще бъдат поставени както трябва, а не след това да има дефект. И само си представям с подпрозоречни первази от камък по фасадата всичко ще изглежда перфектно.Благодаря ви.

Вашият коментар